maanantai 30. tammikuuta 2012

Homemade Subway

Tänään on ollu ihana päivä! Aamulla menin kaheks tunniks kouluun tekeen kuviksen keskeneräsii töitä ja pääsin vähän ennen yhtätoista. Kävin nopeesti kaupassa ostamassa ruuanlaitto tarvikkeita ja mietin pitkään mitä kokkais. Päädyin tekemään omatekoisia "Subway" patonkeja ja vielä todella hyvällä menestyksellä! En oo varmaan ikinä syöny niin hyviä patonkeja ja aattelin nyt jakaa reseptin teidän kanssa. Resepti on ihan ite päästä keksitty, lisäilin kaikkea vaan maistelemalla. Uskoisin et toi resepti sopisi myös karppaajalle, jos tohon leivän tilalle keksis jonku vähähiilarisen ratkaisun.



1 paketti hunajamarinoituja kananfilesuikaleita (300gr)
2 esipaistettua patonkia
1dl kermaa
4 viipaletta sulatejuustoa
salaattia
kurkkua
sitruunapippuria
aromisuolaa
currya
oliiviöljyä


Paista kanat pannulla ja niiden kypsyttyä kaada kerma joukkoon, lisää mausteet oman maun mukaan, anna hautua hetki. Lämmitä patongit uunissa 200 asteessa noin 10 min. Muista voidella patongit vedellä niin saat ihanan rapean kuoren! Pese salaatti ja kurkku sillä välin kun patongit on uunissa, viipaloi kurkku ohuksi siivuiksi ja revi salaattia sopivan kokoisiksi palasiksi. Ota patongit uunista ja halkaise ne leveyssuunnassa puoliksi. Asettele kanakastike tasaisesti patongille, puolita sulatejuuston viipaleet kahtia ja asettele ne kanakastikkeen päälle. Laita uuni pois päältä ja pistä patongit takaisin uuniin. Anna olla pari minuuttia, että juusto ehtii kunnolla sulaa. Lopuksi laita patongien väliin salaattia ja kurkkusiivut, itse laitoin myös hieman oliiviöljyä. Majoneesia ja muita lisukkeita voi lisätä maun mukaan.

torstai 26. tammikuuta 2012

Päiväni kuvina!

Sain haasteen tehä postaus, joka selittää päiväni kuvina + kertoa parista lempi asiasta/esineestä!

 Demiä ja Cosmoa on tullu tänään lueskeltua ku oon yrittäny välttäytyä kokeisiin lukemiselta ja noi on myös mun lempparilehdet + Trendi, mut en löytäny yhtään Trendiä ny kuvattavaks :(
Kännykkä on mulle kaikista tärkein esine, en voi lähtee mihkään ilman kännykkää. Toi Nokian kosketusnäyttö mulla on ollu jo jotain vuoden ja naarmujaki on vaikka muille jakaa, kuitenki niin kiva puhelin etten raaskis ostaa uutta.
Lemppari hajuvedet on toi Donna Karanin -Be Delicious ja Tommy Hilfigerin - Tommy Girl. Valitettavasti toi Donna Karanin hajuvesi on jo loppu, enkä oo saanu aikaseks ostettua uutta, joku myös puhu et noita ei enää valmisteta? Hilfigerin hajuvesi on Joonaksen mulle ostama ku toi DKNY loppu, eli Hilfiger on nykyään jokapäiväisessä käytössä.

 Lempileffoihin kuuluu aika monia kuten Geishan muistelmat, mutta päädyin Twilightiin, koska tykkään sen sarjan kirjoista vielä enemmän, mitä tykkään leffoista. Oon lukenu koko sarjan läpi yhteensä varmaan kymmenen kertaa enkä oo vieläkään kyllästynyt. Leffoista lemppari on joko Houkutus tai Aamunkoin ensimmäinen osa. Innolla odotan tokan osan julkaisemista!
Ja viimeisinpään, mutta tärkeimpään eli ruokaan. Oon aika huono syömään aamu/iltapalaa, mutta jos syön jotain niin se on joko hedelmä tai leipää ja kaakaota, tänään päädyin leipään ja kaakaoon, koska huomasin että äiti on tuonu kaupasta Limpukka limppua. Voisin syödä sitä koko pussin tyhjäks jos vaan saisin.

tiistai 24. tammikuuta 2012

Soutaa houpaa, vedetään taas nuottaa....

Hei! Aamulla kun heräsin luulin, että tästä päivästä tulis ihan kamala, koska oli yöllä nukkunut vain alle kaksi tuntia. Kuitenkin koulupäivä lipui ohi tosi nopeasti, eikä ruvennut ees väsyttämään vikoilla tunneilla. Viiden aikoihin mulla oli liikkarin ohjaus (jos joku uusista lukijoista ei tiedä pidän 3-5 vuotiaille lapsille liikuntaleikkikoulua kahden muun ohjaajan kanssa) . Tälläkertaa oli vuorossa ulkoilukerta. Hypittiin lasten kanssa lumihankeen, mentiin erilaisia leikkejä, laskettiin liukureilla mäkeä ja kiipeiltiin isojen lumikasojen päälle. Olin laittanut kauheet toppavarusteet päälle niin ei ainakaan kylmä tullut vaikka noin tunti siellä pihalla oltiinkin. Olin tänään myös urheilullinen ja jopa kävelin kotiin (sen kilometrin matkan :D)
Nyt pitäisi lukea huomiseen historian kokeeseen, jonka arvosana sitten kertoo pääsenkö Rooman matkalle. Toivottavasti onni suosii mua, sillä viisi kokeessa huonoiten pärjännyttä ei pääse matkalle mukaan, koska oppilaita mahtuu mukaan vain 30 ja ilmoittautuneita on 35. Oon aina ollut ihan suht hyvä historiassa, mutta nyt tuntuu et oon yksi luokan huonoimmista.  On se kumma ettei edes ulkomaanmatka oo saanu mua motivoitumaan ja yritän kokoajan keksiä kaikkia hyviä tekosyitä ettei vaan tarvis lukee! Ehkä nää kuvat motivois mua. No meen nyt keittämään itselleni kaakaota vaahtokarkkien kera ja sitten suunnistan Antiiikin Rooman ihmeelliseen maailmaan!



sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tampereen Senssi

Moi! Eilen ei oikeen tapahtunut mitään niin päätin et kirjoitan nyt vaan pelkästä perjantaista. Oltiin jo viikkoa aikaisemmin sovittu et perjantaina oon taas pitkästä aikaa Janitan kanssa, alkuillasta vietettiin iltaa Jantulla, syötiin, laittauduttiin ja aloteltiin juomista. Mietittiin pitkään et mihin baariin lähettäis ja ahkeran googlailun jälkeen päätettiin et mennään Tampereen Senssii. Mua oli jo usempaan kertaan varotettu, et jos lähetään Tampereelle barriin niin ei ainaka Senssi eikä Tivoli. Päätettiin sit uhmata kaikkia varotuksia ja mentiin Janitan poikaystävän kyydillä Tampereelle. 
kuva ei oo mun ottama
 Matka Tampereelle oli jotain nii hauskaa. Jere setitti riimejä taas tapansa mukaan. Multa tosin loppu juomat jo ennen ku päästiin Tampereelle, mutta ei se menoo haitannu. Ei ollut mitään ongelmia päästä sisälle, juteltiin siinä pihalla hetki mukavia portsarin kaa. En ymmärrä miks kaikki on haukkunu Senssiä, mun mielestä se oli ihan kiva paikka ja todella halvat hinnat(!). Tykkäsin ku siel oli monta kerrosta mis pysty juomaan ja muuten vaan istuskeleen. Voisin ihan hyvin lähtee uudelleen jos rahatilanne vaan ois kunnossa. Oltiin Forssassa joskus kolmen aikoihin, napatiin Joonas kyytiin, josta Aku heitti mut ja Joonaksen nukkumaan. Perjantai oli kyllä niin hauska ilta, että pakko ottaa lähiaikoina uusiksi :)!

tiistai 17. tammikuuta 2012

Ota lujasti kiinni, niin tanssitaan!






Tänään pidettiin "tyttöjeniltaa" Jessikan ja Jassin kanssa. Otettiin kuvia, kuunneltiin musiikkia, meikkailtiin, laitettiin hiuksia ja lakkailtiin kynsiä. Oon niin kaivannu taas tyttöjen kanssa juoruilua kun Joonaksesta nyt ei oikeen oo seuraa puhumaan meikkauksesta tai parhaista kenkäkaupoista. Huomenna koulussa on siviilisäätypäivä eli varatut pukeutuu punaiseen, sinkut vihreeseen ja jos on pientä säätöä niin keltaista päälle. En oikeen tie jaksanko pukea punaiset vaatteet päälle, mutta lakkasin kynnet punasiks niin se saa riittää. Tänään tekstiä ei tuu enempää ku täytyy kipaista äkkiä saunaan. Kuunnelkaa alla oleva ihana biisi. Tämän uuden rakkausbiisin bongasin Jessikalta :)!

maanantai 16. tammikuuta 2012

Arvonnan voittaja :)!

Arvonnan ja hiustuotekorin voittajaksi selviytyi tällä kertaa Anonyymi! Lähetin oikealle anolle sähköpostia, joten kaikki kilpailuun osallistuneet anot voisivat käydä katsomassa sähköpostinsa, tarkemmat ohjeet ovat siellä. Kiitos kaikille osallistumisesta :)!

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Katseet kenttään!

Tänään olin ekaa kertaa tänä talvena luistelemassa. Se on jo aika suoritus jos saa mut vapaa ehtoisesti luisteleen, meinaan en oo mikään Kiira Korpi tai kuten Joonas sanoi " näytät ihan pingviiniltä ku luistelet." No en mä kauaa ehtiny jäällä kompuroida, ku varpaat jo ilmoitti et ehkä olis aika mennä takaisin sisälle lämpimään. Onneks Joonas ja Juhakaan ei jaksanu kauaa luistella ku oli niin saakelin kylmä (-18), kerättiin kamat kasaan ja suunnattiin takasin Forssaan.
Forssassa mentiin grillille syömään, josta suuntasin kotiin mököttämään kun en voittanukkaan lotosta 10 miljoonaa euroa! Oisin tarvinnut ne rahat tyydyttääkseni mun tänään alkaneen E-bay shoppailuhimon, oon nyt tän illan aikan kuolannu vaikka mitä vaatteita ja olin jo tilaamassa kaikkia ihanuuksia, kunnes tajusin ettei mulla oo ku 30 euroo rahaa. Oon yrittänyt etsii töitä jo varmaan puolivuotta, mut tuntuu et täytyis olla kauheesti suhteita johki yrityksee et pääsi töihi. Oon kauheen kateellinen kun osa mun kavereista työskentelee ja sit palkkapäivänä niille tulee 300-600 euroa tilille samalla kun mun tilin saldo näyttää nollaa. Alempana on osa ihanuuksista joita kuolasin.


torstai 12. tammikuuta 2012

Lights are shining on our faces, blinded....

Heipsan!  Näin aluksi haluaisin muistuttaa arvonnasta, johon voi siis osallistua enään kahden päivän ajan! Arvontaan pääset täältä

Tällä hetkellä kalenteri on niin täynnä tekemistä, etten oo oikein ehtinyt postaillu viikon kuulumisia. Tänään havahduin siihen, että koeviikkoon on enään kaksi viikkoa... Mulla on tässä jaksossa ollu hirveesti poissaoloja enkä oo tyyliin vielä edes avannut kirjoja, joten en todellakaan oo kärryillä jostain ympyrän sektorin laskemisesta, kahdessa viikossa pitäisi tehdä kaksi tutkielmaa, kolmen kurssin portfoliot, essee ja kuviksen työt valmiiksi. Tuntuu ettei aika riitä mihinkään ja kadun nyt jo lukioon menemistä. Ainoa syy miksi menin lukioon, koska opiskelen lastentarhanopettajaksi ja opettajilla pitää olla lukio käytynä.
Tänään olin aatellut tehä videopostauksen, mutta unohdin muistikortin Joonaksen tietokoneeseen kiinni, niin ei paljon kameralla kuvailla mitään, se takia saatte jälleen kerran tyytyä  huonoihin kuviin. Videopostauksen teen nyt tässä lähiaikoina, joten saatte toivoa aiheita joista kertoisin.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Mökkeilyä pakkasessa!

Saatiin Joonaksen kanssa perjantaina idea, että lähetään mun isovanhempien mökille. Päätettiin kuitenkin siirtää lähtöä lauantai-aamuun, ku kello oli jo melkein kymmenen illalla ja ajamiseen menee melkein kaksi tuntia. No monien sattumuksien kautta, vietettiinki perjantai ilta baarissa ja ei sitten oltukka niin pirteitä aamulla lähtee ajamaan niin sain Joonaksen ylös sängystä vasta kolmen aikoihin! Oltiin pahasti myöhässä aikataulusta, plus kauheella kiireellä pakattiin ja lähdettiin ajamaan kohti Suodenniemeä. 
Forssasta on matkaa noin 130km meidän mökille, joka siis sijaitsee tuppukylässä nimeltä Suodenniemi. Meidän mökki sijaitsee ison järven rannalla ja käyn mökillä vähintään joka kesä! Päivät kuluu yleensä auringossa makaillen ja kavereiden kaa saatetaan olla monta tuntia onkimassa, mutta näin talvella ei oo paljoa tekemistä. 
Kun saavuttiin perille lauantaina iltana noin kuuden aikoihin, mummi ja ukki oli tehny meille jo ruuan valmiiks! Päästiin hirmu nälkäsinä suoraan ruokapöytään, joka pursusi kaiken maailman ruokia ja ne oikein huusi mua syömään kaiken (kaikki varmaan tajus jo että mulla oli hirveä nälkä :D?)! Illalla kateltiin telkkaria, pelattiin korttia, juteltiin ja paistettiin makkaraa.
Aamulla herätessä ulkona oli ihanan aurinkoinen sää, mutta pakkasta oli se ei niin ihanat -17 astetta! Mökillä on ollu aina paljon kylmempää ku kotona, mutta kun on koko talven tottunu et on se -1 aste pakkasta ja sit tulee melkein -20 asteen pakkaset, niin ei paljon huvita mennä ulos! Aamupäivä meni kuvaillessa ja käytiin moikkaamassa myös mun isoisoäitiä, jota oon viimeks nähny varmaan kaksi vuotta sitten.
Lähdettiin ajaan kotiinpäin joskus kahden jälkee, poikettiin Huittisten abc:eellä syömässä superhyvät lehtipihvit, joista piti ottaa kuva mutta olin jo syöny koko annoksen ennen kuin muistin, joten saatte tyytyä kehnoon naamakuvaan. Nyt ollaan taas palattua arkeen eli Joonas pelaa änäriä, kiroten aina kun vastustaja tekee maalin ja mä päivittelen onnellisena blogia, Geisha konvehdit vieressä. Mites teidän viikonloppu sujui?

<3: Veera

maanantai 2. tammikuuta 2012

Happy New Year

Hyvää uuttavuotta rakkaat lukijat, joita on jo 70! En olis ikinä uskonut et niin moni olis kiinnostunu mun elämästä! Perjantaina lähdettiin Joonaksen kanssa tuhlaamaan joululahja rahoja, tai siis mä tuhlasin ja Joonas kanto ostoskasseja. En löytänyt juuri mitään ostettavaa, kierreltiin samoja kauppoja läpi varmaankin kaksi tuntia, mutta mukaan tarttui vaan leopardikuvioinen hame, farkut ja yli-polven saappaat. Saappaita olen etsinyt varmaan puolivuotta ja vihdoin löysin täydelliset saappaat Tapakselta. Kuvia vaatteista tulee huomenna.


Uusvuosi vietettiin Joonaksen kanssa. Alkuillasta oltiin Joonaksen kotona aloittelemassa ja ampumassa raketteja. Noin kahdentoista aikoihin lähdettiin torille tapaamaan kavereita ja katsomaan ilotulitusta. Kierreltiin torilla kavereita etsien ja tuttuja näkyikin valtavamäärä. 

 Torilla tuli kuitenkin nopeasti kylmä, pakkasta oli -6 astetta ja se tuntui todella kylmältä monen plussa päivän jälkeen. Torilta suunnasttiin It Adminaan, kaverin 18v synttäripippaloihin, mutta synttärisankari ei ollut edes paikalla vaan oli lähteny baariin niin ei mekään sit jaksettu siellä kauaa olla.
Kotiin päästin joskus vähän ennen kolmea ja nukahdin melkein samantien, vaikka Joonas katsoi vielä pari jaksoa South Parkkia. Herättiin tänään noin kolmen aikoihin ja siinä vaiheessa tajuntaan iski tieto huomenna jatkuvasta koulusta.... Koko loman ajan olen heräillyt siinä 13-16 aikoihin ja huomenna pitäis olla koulussa kymmeneltä, ei tuu onnistuun. Kuinka moni teistä joutuu menemään huomenna kouluun?