keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Fiiliksistä

 Sain yhtäkkisen innostuksen kirjoittaa hieman tän hetkisistä fiiliksistä. Päällimmäisenä tunteena on innostus, huomenna suuntaan lentokoneella Madridiin ja saan pienen hengähdystauon arjesta. Pakkauksen vois tosiaan aloittaa jo ajoissa kun yleensä meinaan jättää sen aikalailla viime tinkaan! Mulla ja Milalla ei ole mitään ihmeempiä suunnitelmia, joten saa nähdä mitä viiden päivän aikana keksitään.

O:lla alkoi half term perjantaina ja se kestää huimat kaksi viikkoa. H:n half term alkaa vasta ensiviikolla, joten tiedossa on pitkiä työpäiviä kahden lapsen ollessa kotona. Eilisen työpäivän pituus oli reilu yhdeksän tuntia ja voin sanoa että kyllä se tuntu! Heti työvuoron loputtua kellahdin sänkyyn ja nukuin melkein kahdentunnin päikkärit! Koti-ikävä on hieman koetellut nyt kun on tullut ikäviä uutisia koti Suomesta, toivottavasti tämä surkeiden sattumusten sarja ei jatku kovin pitkään ja hyviäkin asioita on varmasti tulossa.

Perjantaina olin myös tekemässä extra babysittingiä eräällä toiselle perheelle ja sainkin siitä hyvät rahat säästöön! Olin vahtimassa kahta tyttöä iältään 8- ja 5-vuotta. Vahtimassa tarkotin siis sitä, että lapset nukkui kun mä makasin olohuoneen sohvalla katsomassa Sky Moviesilta elokuvia ja herkkuja syöden, joten kovin haastellista tää babysittaus ei täällä ole! Pääsin kotiin hieman yhden jälkeen ja meninkin suoraan nukkumaan, tän hurjempia mun viikonloppu illat ei yleensä olekkaan.

 Mun ensimmäinen personal trainer tunti oli maanantai aamuna ja kyllä teki hyvää reenata jonkun painostaessa vieressä. Jännitin hirveästi sitä jos kommunikointi ei sujukkaan, mutta hyvin ymmärsin kaikki trainerin ohjeet eikä ollut ymmärtämisvaikeuksia. Ensimmäinen kerta oli ns. kuntotestiä, jonka perusteella suunnitellaan sitten myöhempien tuntien "rankkuus". Jossain vaiheessa tuntia muistin ajatelleeni ettei ikinä enää, mutta innolla odotan ensiviikon tunteja Madridi reissun jälkeen. 

Eilem mulla tosiaan oli tää pitempi työpäivä. Aamulla herätin lapset kahdeksan aikaan, hoidettiin aamutoimet ja vietiin O:n kanssa H kouluun. Sen jälkeen suunnattiin O:n kanssa tutkimusretkelle Burnham Beechesin luonnonsuojelualueelle ja kierreltiin siellä tutkimassa kaikke melkein kaksi tuntia, KUNNES O päätti lähteä tutkimaan metsää hieman polun ulkopuolelta ja upposia polvia myöten mutaliejuun! Siellä sitten mä yritin parhaani kiskoa O:ta ylös, estää sen sukkia kastumasta kun kumpparit lähti jalasta ja olla itse tippumatta mutaan. Sain O:n ylös ja suunnattiin kotiin vaihtamaan kuivat vaatteet ylle ja pesemään se kaikki iljettävä muta pois. Syötiin välipala ja lähdettiin kävelemään kirjastoon, koska olin luvannut ilmoittaa lapset ensviikon "crafting lessoneille". 

Lueskeltiin muutamia kirjoja, mutta kello alkoi olla jo sen verran, että suunnattiin Costaan kuumalle kaakaolle ennenkuin lähdettiin hakemaan H:ta koulusta. Seuraavaksi olikin H:n baletin vuoro. Mulle tulee aina kauhee stressi, että keritäänkö tunnille kun H:n koulu loppu kolmelta ja neljältä alkaa baletti. Siinä välissä mun täytyy kävellä lasten kanssa kotiin, vaihtaa H:oolle balettivaatteet, tehdä välipalaa, oottaa että lapset syö, pakata tavarat mukaan ja kävellä lasten kanssa balettikoululle! Onneksi ollaan joka kerta ehditty hyvin! Tunnin aikana yleensä leikin O:n kanssa tai luen kirjaa hänelle. Baletin jälkeen käveltiin lasten kanssa kotiin ja mun työpäivä loppui siihen!

lauantai 18. lokakuuta 2014

KEW GARDEN PART II


Tässä hieman jatkoa viime postauksesta! Siirryimme ison kasvihuoneen jälkeen pienempän kasvihuoneeseen joka oli jaettu kuuteen osioon: Aavikko, Kostea ympäristö, Heinät, Huumaavat kasvit, Orkideat ja Korkean lämpötilan vaativat kasvit. Kierrettiin toi paikka läpi ja omaksi lemppariks jäi toi orkidea osasto, siel oli tosi kauniita kukkia monissa eri väreissä. 

Kiertelyn jälkeen paettiin kasvihuoneen ulkopuolella sijaitsevaan puutarhaan sillä kasvihuoneen sisällä alettiin kuvaamaan, jotain ooppera juttua BBC:elle ja meteli oli valtava. Ulkopuutarha oli jaettu maanosien mukaan Eurooppa, Etelä- ja Pohjois Amerikka, Aasia, Afrikka ja Uusi-Seelanti/Australia. Musta tää oli tosi hienosti tehty, koska kasveja oli monessa eri tasoissa ja vesiputouksia valui lohkareiden välistä! Kierros alkoi olla jo aika loppupuolella, mutta haluttiin ehdottomasti käydä kiertämässä vielä bambupuutarha! Se oli mulle aika pettymys sillä bambuja ei ollut kuin pienellä alueella ja sen vilkaisi läpi parissa minuutissa. 

Otettiin bambujen jälkeen suunta uloskäynnille ja jouduttiinkin kävelemään melkein kaksi kilometriä kun oltiin ihan toisella puolella puistoa. Askelia ton päivän aikana tuli 23 000, joka on tän hetkinen ennätys! Aikaa puiston kiertämiseen meni melkein kahdeksan tuntia ja kotona oltiin vasta illalla kymmenen aikaan okei pysähdyttiin Windsorissa mäkkiin kun kaikilla oli kauhee nälkä. Seuraavanapäivänä jalat oli kyä sitä mieltä, että oli tullut käveltyä liikaa ja mun vaivaiset lonkat kipuili kauheasti. Onneksi hemmottelin itseäni lämpimällä kylvyllä niin kivut kaikkosi!

torstai 16. lokakuuta 2014

KEW GARDEN PART I


Kuvia Kew Gardenin reissulta tuli yli 300, joten mun on pakko jakaa postaus ainakin kahteen osaan. Lauantai-aamuna tavattiin noin kello 10 kaupan edessä, josta Sandra ajoi meidät Sloughin juna-asemalle. Itse en ikinä uskaltais ajaa täällä autoa kun liikenne on niin vauhdikasta ja ruuhkaista, mutta Sandra selviyty tosi hyvin! Junalla matkattiin Lontooseen ja käveltiin asemalta pieni matka Kew Gardenille. Käytettiin 2 for 1 turistilipukkeita, koska muuten puutarhassa vierailu olisi ollut aika hintavaa (£15), joten nyt päästiin sopivasti kaksi yhden lipun hinnalla. Ensimmäiseksi istahdettiin puistonpenkille syömään eväät ja tutkittiin hieman karttaa mihin haluttaisiin mennä, sillä puisto oli valtava!

Eväiden jälkeen päätettiin lähteä katsomaan lähimmäisenä sijaitsevaa japanilaista puutarhaa. Mua ainakin häiritsi hirveästi se, että vaikka Kew Gardens oli tosi kiva paikka se kuitenkin sijaitsee niin lähellä Heathrown lentokenttää, että meteli on valtava! Viiden minuutin välein lentokone liitää puiston yli valtavan metelin saattelemana, joten jos etsit paikkaa jossa rentoutua tämä ei ole se! Japanilaisen puutarhan vieressä sijaitsi seuraava kohteemme: Treetop Walkway! Tää oli ihan huippukivaa ja reitti sijaitsi melkein 20 metrin korkeudessa, sieltä näki jopa Lontoon keskustaan saakka! Kierrettiin reitti ja päätettiin palata alas kun joitakin tyttöjä alkoi pelottamaan rakennelman korkeus. 

Seuraava stoppi oli puiston keskusaukiolla, jossa sijaitsi mm. ruusuuutarha ja trooppista sademetsää matkiva kasvihuone. Ensiksi käytiin kuitenkin hakemassa kahvit ja istuttiin portaille juomaan. Mulla oli tuolla sademetsässä pieniä ongelmia kameran kanssa kun lämpötila oli 25 astetta ja ilmankosteus yli 90% oli linssi huurussa kokoajan ja valitettavasti suurinosa kuvista on vain sumuista höttöä. Onneksi sentään muutama kuva onnistui sillä mun mielestä toi oli ehkä tämän puiston paras kohde! Sisällä oli kuitenkin kosteuden takia todella raskas hengittää, joten kierroksen jälkeen siirryttiin nopeasti seuraavaan paikkaan, josta lisää seuraavassa postauksessa!

maanantai 13. lokakuuta 2014

HOLLAND PARK! (ALSO WRITTEN IN ENGLISH)


Mun synttärisunnuntaina (5.10) päätettiin mennä kierteleen Notting Hillin aluetta Lontoossa ja ihan ensimmäisenä päädyttiin Holland Parkkiin, koska haluttiin käydä katsastamassa kyseisen puiston japanilainen puutarha. Puisto oli todella suosittu varsinkin lapsiperheiden keskuudessa. Istahdettiin nurmikolle syömään eväitä ja nauttimaan auringonpaisteesta (miten meille sattuu aina näin hyvät säät viikonloppusin!!). Puisto ei ollut suuri, joten kiertämiseen ei mennyt kauaa aikaa, joten päätettiin vaihtaa seuraavaan kohteeseen. 

Suunnattiin undergroundilla Oxford Streetille vierailemaan Victorias Secretin myymälässä ja olin hämmästynyt kuinka tyylikkäästi se oli sisustettu! Henkilökunta oli todella ystävällinen ja auttoi mielellään kaikessa, tässä liikkeessä kannattaa ehdottomasti vierailla vaikka vaan ihan katselemassa! Päivän kääntyessä iltaan suuntasimme vielä pikaisesti kuuluisille Portobello markkinoille! Paikka oli täynnä ihmisiä ja etsittiin kahvittelupaikkaa melkein puoli tuntia kaikkien paikkojen ollessa täynnä. Olisin halunnut ostaa yhden noista ihanista vohveleistä, mutta jono kassoille oli niin huima että päätin jättää väliin. 

Illalla kotiin päästyäni olin niin väsynyt, että vain lysähdin sänkyyn ja nukahdin samantien. Liian paljon koettavaa, liian vähän aikaa.

/On my birthday sunday we decided to have a picnic/walk in Notting Hill area. First we went to Holland Park which is really nice park filled with children and families. We sat down and ate our snack and just enjoyd the sunshine! We always have such a good luck with the weather! Park wasn't that big so we decided to head to our next target, Oxford Street. We went to Victoria's Secrets store and I really liked the decor in there. Staff was also very helpful and the shops atmosphere was nice! You definitely want to visit this store on your trip to London! Our last stop was in the Portobello Market which was really crowded place so we had to look for a coffee place quite a while! When I got home I was just so tired that I felt asleep straight away!/

perjantai 10. lokakuuta 2014

ONE MONTH IN HERE!

Muutama päivä sitten tuli kuukausi täyteen siitä kun saavuin tänne ja tuntuu, että tää on ollut elämäni nopein kuukausi! Oikeasti tuntuu et olen ollut täällä vain pikaisella lomalla, vaikka todellisuudessa aika on paljon pitempi. Tuntuu että joulu lähestyy kovaa vauhtia ja täällä ois miljoona asiaa mitä haluaisin nähdä ja kokea ennen sitä, koska ei vielä tiedä jatkuuko mun au pair kokemus vielä joulun jälkeen. Koti-ikävää mulla ei oo vielä pahemmin esiintyny, tietysti välillä tulee joitakin asioita ikävä esim. viikonloppuna mun teki tosi paljon mieli karjalanpiirakoita! Ihmisiä ikävöin eniten, mutta tiedän kyllä et ne on siellä Suomessa silloinkin kun tuun takaisin, ei ne mihinkään häviä tän mun au pair ajan aikana.  Oon nauttinu olostani täällä todella paljon, hommat sujuu jo rutiinilla vaikka ensimmäiset kaksi viikkoa meni kaikkea uutta opetellessa. Kahden viikon päästä seikkailenkin jo Madridissa ja sitten onkin jo marraskuu, mihin tää aika vaan häviää? 

torstai 9. lokakuuta 2014

MORNING RUN!


Mä oon ottanu täällä tavotteeks, et yritän vähintään kolmena aamuna viikosta mennä H:n drop offin jälkeen lenkille. Koulu onneksi sijaitsee tosi lähellä Sports Fieldiä, joten yleensä juoksen sinne, kierrän aluetta kiertävää lenkkipolkua muutaman kerran ja sen jälkeen siirryn outside gymille. Tossa ei oo ku pari hassua laitetta, mutta hyvin niilläkin pärjää. Reenin jälkeen juoksen vielä kotiin ja tosta kertyy sellanen kiva reilun tunnin mittanen urheilutuokio. Plussana vielä lenkkimaastot on ihan huiput!