lauantai 16. kesäkuuta 2012

Kesäyö ja ponipoika !

Eilen oltiin viettämässä iltaa mun työkaverilla Heidillä, lähdettiin Forssasta kohti Matkua joskus seitsemän jälkeen illalla. Poikettiin matkalla vielä kaupassa hakemassa vähän juotavaa. Olin jo aikaisemmin tällä viikolla ollut töiden jälkeen Heidillä ratsastamassa, joten tiesin reitin entuudestaan. 


Matkuun päästyämme heti ensimmäisenä mentiin katsomaan Heidin heppoja, oltiin jo aikaisemmin lyöty vetoa että jos Joonas ratsastaa hevosella tunnin niin mä joudun juomaan lasillisen punaviiniä (jos joku ei tiennyt inhoan punaviiniä, rupeen yökkäileen jo pelkästään hajusta). Mun pettymykseksi Joonas si päättikin nousta kahdeksan vuotiaan welsh tamman selkään. Olin yllättänyt kuinka hyvin Joonas pysyi selässä, koska satulaa ei ollut ja Joonas oli vasta ensimmäistä kertaa hevosen selässä. Heidi huuteli Joonakselle ohjeita ja opetti eri apujen merkityksen (peruutus, myötäys, pidäte, pohkeet) ja Joonas kuunteli tarkasti. Lopulta Joonas meni pari kierrosta ravia ja päästi mut selkään. Siitä alkoikin sitten pitkäaikainen vääntö. 


"Tunnin" tavoitteena oli saada poni kulkemaan rentona ja laukkaamaan ympyrällä, mutta kun yhdistätä paskan tasapainon tikittäviin ponin askeliin niin siitä ei hyvää seuraa, toisin sanoen lensin selästä jopa neljä kertaa. Kaksi kertaa valuin suoraan jaloille, yhdellä kerralla perseelleni ja lopuksi laukasta kyljelleen ja oli varmaan 10 cm päässä etten lyönyt päätäni aidan pylvääseen. No nyt on kyljessä muistona iso mustelma ja muutamia ruhjeita. Lopulta sain Lydian kuuntelemaan ja nostettiin laukat molempiin suuntiin. 


Loppuilta vietettiin grillaillen ja mustikkashotteja juoden, meitä tultiin hakemaan joskus 1 aikoihin ja mentiin suoraan Joonakselle nukkumaan, ainoa vaan etten pysty nukkumaan vasemmalla kyljellä ruhjeiden takia.


Mites teidän perjantai sujui ?

8 kommenttia:

 1. ihan oikein että tiput kun ratsastelet ilman kypärää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli eka kerta ikinä ku ratsastin ilman kypärää, yleensä se on mulla aina päässä :)

   Poista
  2. Mitäs väliä sillä on käyttääkö kypärää, vai ei? Ei se ole anonyymin asia kuka käyttää ja kuka ei :D

   Poista
  3. Ei pitäs olla muilta pois jos mulla ei oo kypärää. Sitku viel en pahemmin ratsastele ilman kypärää.

   Poista
 2. onpas kiva postaus! :-D plussaa että suurinosa kuvista on hyvälaatuisia ja oot nätti :>

  yeahyeahira.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kypärä on halpa henkivakuutus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän ja siks en pahemmin ratsastele ilman kypärää :)

   Poista