torstai 26. heinäkuuta 2012

Blueberry Pie!

DSC_0002
DSC_0005
Joku lukijoista kyselikin miksen oo tehny pitkään aikaan videoita ja sitä on varmaan moni muukin miettinyt. Mulla on tällähetkellä kolme videota kuvattuna, mutta Youtube ei selkeästi halua tehdä yhteistyötä, joten en oo saanu videoita ladattua. Harmittaa, koska olin tästä mustikkapiirakan teosta kuvannut hienon noin 15 minuuttia kestävän videon, joka piti lisätä blogiin. No täytyy sitten kertoa ohjeet perinteisellä tavalla. Oon tykännyt tehdä tän mustikkapiirakan mahdollisimman helpoilla mitoilla esim harvemmin mökeillä on kunnon leivontakalustoa, joten tähän et tarvikse mitoiksi kuin kahvikupin ja teelusikan.


Ainekset:
sokeria
voita/margariinia
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
vaniljasokeria
kananmuna
marjoja

Kaada taikinakulhoon yksi kuppi sokeria, yksi kuppi voisulaa (noin 150 g voita) ja kaksi kuppia vehnäjauhoja. Sekoita ainekset keskenään kunnes taikinasta tulee "murumaista". Ota taikinaa yhden kahvikupin verran erilliseen astiaan ja sekoita ensimmäiseen kulhoon jäävään taikinaan 1 tl leivijauhetta, 1 tl vaniljasokeria ja yksi kananmuna. Sekoita huolellisesti ja kaada taikina piirakkavuokaan. Kaada marjat taikinan päälle, voit käyttää muitakin marjoja kuin mustikoita. Nyt olet samassa vaiheessa kuin ensimmäisessä kuvassa. Ota nyt se  taikina, jonka alussa erotit eri astiaan ja murusta taikina marjojen päälle. Piirakkaa paistetaan uunissa 175 asteessa noin 35 minuuttia. 

8 kommenttia:

  1. ku tää kuva pompahti mun fabun etusivulle kaverin kommentoitua tähän, tuli sellanen koirafiilis. aattelin et olis alkanu pienelle dieetille, nyt en saa mielestäni mustikkapiirakkaa :D pitää varmaa leipoo huomenna hehe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin just rullaluistelemassa, et voin sit illalla herkutella hyvällä omatunnolla :D

      Poista
  2. oi vitsi ko näyttää niiiin hyvältä :P pakko kokeilla joku päivä ko saan käsiini tuoreita mustikoita :D

    VastaaPoista
  3. Minkä kokonen kuppi suurinpiirtein ? :D

    VastaaPoista