torstai 2. lokakuuta 2014

MY DAILY ROUTINES!

6.50: Herätys kello soi ja napsautan pöytälampusta valot päälle, selaan whatsapp viestit nopeasti läpi ja alan pukea. 

7.00: Työt alkaa lasten herättämisellä. Astun lasten makuhuoneeseen ja toivotan hyvät huomenet samalla verhoja ja ikkunaa avaten. Näytän lapsille eilen ansaitsemansa pisteet (lasketaan siis joka päivä pisteitä eri asioista esim. kuinka sujuvasti nousee ylös aamuisin, syökö lautasensa tyhjäksi jne.) ja autan pukeutumaan koulupukuihin (yleensä mun ei tarvitse avustaa kuin pienten nappien ja kravaatin kanssa). Toisinaan ylösnousu ja pukeutuminen on valmis viidessä minuutissa, mutta huonona päivänä aikaa voi mennä puolikin tuntia!

7.20: Lämmitän lapsille puuroa aamupalaksi ja välillä syön itsekkin jotain. Lapset selaa kirjoja samalla kun syö, minä tyhjennän tiskikonetta yön jäljiltä ja lasten syötyä laitan likaiset astiat tiskikoneeseen. Pyyhin pöydän ja keittiöntasot. Pakkaan O:n koululaukkuun evääksi jonkun hedelmän ja varmistan, että kaikki on pakattu. Jos jää aikaa luen lapsille kirjan tai pari.

8.00: O lähtee host äidin kyydillä kouluun ja mä jään H:n kanssa kotiin. Harjaan ja letitän H:n hiukset. Riippuen päivästä me leikitään, pelataan muistipeliä, kootaan palapeliä, piirretään tai askarrellaan.

8.30: Pakataan koululaukkuun kaikki tarvittava, kengät jalkaan ja lähdetään kävelemään koululle. Toisinaan saatetaan ottaa myös potkulauta mukaan, koska suurin osa lapsista kulkee kouluun potkulaudalla. Koulumatka on tosi vilkkaan tien varrella, joten täytyy kulkea todella varovasti. 

8.40: Ollaan perillä koulun pihalla hyvissä ajoin. Käydään leimaamassa H:n kouluun kävelypassi, jotta saadaan pinssi palkinnoksi kun kaikki ruudut on leimattu. H leikkii luokkakavereidensa kanssa ja mä juttelen muille äideille/au paireille. 

8.50: Koulun portit aukeavat ja saatan H:n luokkaan. H:n luokka sijaitsee toisella puolla rakennusta, joten yleensä muut au pairit odottavat mua pihalla vietyään omat host lapsensa. Kävellään yhdessä Costaan kahville ja aamupalalle. Työaika loppuu klo 9.

10.00: Suuntaan Costasta kotiin. Pesen omia pyykkejä, skypettelen, katson elokuvia, kirjotan blogia tai nukun päikkärit. 

12.00: Teen itselleni lounasta. Lämmitän edellispäivän ruokaa, teen voileipiä tai kokkaan jotain pientä. Jatkan koneella oleskelua, saatan käydä kaupassa tai katsoa Netflixiä. Joinakin päivinä lähdetään muiden au pairien kanssa yhdessä lounaalle.

14.40: Lähden hakemaan H:ta koulusta. Koulun portit aukeavat 15.00 ja kaikki jonottavat omaa vuoroansa hakea lapset luokasta. Kävellään H:n kanssa kotiin ja jutellaan koulupäivän tapahtumista. 

15.20: Saavutaan kotiin, H vaihtaa kouluvaatteet kotivaatteisiin ja valmistan meille molemmille välipalaa. Yleensä syödää jotain pientä kuten hapankorppuja, jugurttia, hedelmiä, vihanneksia tai myslipatukoita.

15.40: Siivoan ruuanmurut ja astiat pois. Jos on nätti sää siirrytään ulos leikkimään. Tehdään hiekkakakkuja, pompitaan trampoliinillä, harjotellaan kärrynpyöriä ja kuperkeikkoja. Jos on huono sää niin pysytellään sisällä lukemassa kirjoja, leikitään kotia, piirretään tai pelataan lautapelejä.

16.20: O ja host äiti tulevat kotiin. Välillä jatkan leikkimistä lasten kanssa  tai siirryn pesemään pyykkiä, viikkaamaan, silittämään vaatteita tai siivoamaan. 

17.40: Illallinen on valmis ja syödään. Autan pöydän kattamisessa ja siivoamisessa, toisinaan saatan itse kokata ruuan perheelle. 

18.10: Työpäivä ohi. Varmistan että keittiö, eteinen ja lasten leikkihuone on siistissä kunnossa ja laitan lelut takaisin paikoilleen. Siirryn omaan huoneeseen skypettämään Suomeen tai lähden lenkille. Lapset ottavat kylvyn ja siirtyvät makuhuoneeseen kuuntelemaan iltasatua.

19.00: Lapset nukkuvat. Tähän aikaan yleensä otan suihkun/kylvyn. Saataan lähteä muiden au pairien kanssa pubii istuskelemaan, mutta joinakin iltoina pysyttelen kotona jos ketään ei ole lähdössä minnekkään. Luen sähköpostit läpi ja katselen leffoja. Skypettelen Suomeen.

23.00: Sammutan tietokoneen ja heitän yöpuvun päälle. Selaan puhelinta vielä hetken ennen kuin alan nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti