keskiviikko 1. lokakuuta 2014

I LIKE LONDON BECAUSE IT MAKES YOU FEEL FREE!Lauantai aamuna suunnattiin Selinan ja Aidan kanssa Sloughin juna-asemalle, tarkoituksena mennä kiertämään eri paikkoja Lontoossa. Saavuttiin Paddingtonin asemalle hieman ennen kymmentä ja suunnattiin metrolla kohti keskustaa. Tiettyjä vaikeuksia loi kuitenkin metroverkoston huoltotyöt ja tietenkin se linja jota olisimme tarvinnut oli korjattavana, jouduttiin siis poikkoilemaan eri metrojen välillä noin viisi kertaa ennen kuin pääsimme perille Westminister Bridgelle. Jatkettiin Westminister Abbeytä kohti Buckinham Palacea ja päätettiin pikaisesti oikaista St. James Parkin kautta. 

Otettiin muutamat turistikuvat Palacen edessä, kunnes lähdettiin kävelemään The Mall- katua pitkin kohti Trafalgar Square aukiota. Aukiolle päästyämme nälkä oli jo niin kova, että päädyttiin läheisimpään McDonaldsiin syömään pikaiset hampparit ennen kuin jatkettiin matkaa National Art Gallerylle. Galleryn edesää oli vuosittaiset japanifestivaalit(?), joten porukkaa kyllä riitti. Onneksi Art Gallery oli suhteellisen tyhjä ja päästiin hyvin kiertelemään, bongasin jopa parit suomalaiset maalaukset tuolla! Paikka oli todella iso ja hienosti sisustettu, se oli kuin palatsi kaikkineen kattokruunuineen ja seinäkoriteineen.

Reilun tunnin kiertelyn jälkeen jatkettiin matkaa Govent Garden Marketille, jossa aivan sattumalta sijaitsi Muumi-kauppa! Sain ostettua pitkästä aikaa Muumi kekseä ja salmiakkia, joten olin aivan haltioissani koko loppu päivän. Oltais haluttu jäädä kahville lepuuttaan jalkoja, mutta kaikki Govent Gardenin kahvilat oli aivan tupaten täynnä, joten jouduttiin kävelemään vielä hieman ennenkuin löydettiin melkein yhtä ruuhkainen Starbucksi, en tiedä millä järjellä ne sai Aidan nimen väännettyä Iraksi kuppia merkatessaan?

 Viihdyttiin istuskelemassa yllättävän pitkään kunnes tajuttiin mitä kello on ja kiiruhdettiin Somerset Houselle, jossa järjestettiin mm. London Fashion Weekend vähän aikaa sitten. Somerset Housen terassilla oli mukava pieni baari josta tilasin aivan muumilimpsan makuisen siiderin, nam! Loppuajasta mentiin vielä Thames joen varrelle kiertelemään ennen kotiin lähtöä. Kotiin päästyäni tajusin että olin kävellyt Lontoota ympäri melkein 14 tuntia ja sen todella huomasi seuraavana aamuna kun jalat oli niin kipeät kuin voi olla. Tämä oli kuitenkin yksi parhaista päivistä mitä mulla on täällä ollut ja toivottavasti tälläsiä Lontoon reissuja tulee vieä paljon lisää! Loppuun päätin vielä lisätä kuvan millaisen reitin kiersimme päivän aikana!

2 kommenttia:

  1. Wow! Te ootte kierrelly aika paljon! Mutta ihania kuvia! Ja Lontoo on joka kerta yhtä mahtava ei siihen vaa voi kyllästyä :)maksoko national gallery jotain, jos nii paljonko? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo päivän aikana askelia askelmittariin kertyi yli 21 000 :D! National Art Gallery oli ilmainen ja todellakin kokemisen arvoinen paikka vaikkei niin taiteesta välittäisikään :)!

      Poista