lauantai 16. helmikuuta 2013

Wanhat 2013 !

IMG_3624 IMG_3631 IMG_3650 IMG_3767
Eilen vietin siis ainaki omasta mielestäni lukion huippukohtaa elikkä Wanhojen tansseja, oon oottanut wanhoja ala-asteelta saakka. Muistan kuinka pienenä ekaluokkalaisena ihailin tyttöjen kaunnita mekkoja ja taidokkaita tanssiliikkeitä ja mietin itsekseni "Minäkin haluan tanssia tuolla", no eilen se sitten kävi toteen. Herätys oli vasta seitsemältä, osa tytöistä oli joutunut heräämään jo viideltä meikkaamaan ja laittamaan hiuksia. Mummini on työskennellyt yli 40 vuotta kampaajana ja tätä hyödyntäen pistin mummin tekemään kampaukseni. Kampaukseen  kuului pään toisella puolella oleva letti, joka kiersi niskaan ja lähti siitä sitten valumaan kiharoina. Päältä hiukset oli hieman kohotettu, että saatiin tiara erottumaan kauniisti. Janita saapuin kahdeksan aikoihin tekemään meikin ja yhdeksän aikoihin kiiruhdin syömään aamupalaa ja kiskomaan mekkoa päälle. Aamutanssit tanssimme Talsoilan ala-asteella, jossa tanssit menivät todella huonosti. Kaikki unohtelivat liikkeitä, menimme erinaikaan, jotkut unohtivat tanssia viimeisen tanssin ja vaan lähtivät salista pois. Kaikkia kyllä jännitti aamulla niin paljon, että mokailu saattoi johtua siitä. Kaikista hellyyttävintä oli se kun oltiin lähdössä ja käveltiin pihan poikkia autolle niin kaksi pikkutyttö tuli sanomaan "Teillä oli kaikista hienoimmat mekot ja tanssitte kaikista parhaiten" Siitä tuli hyvä mieli koko loppu päiväksi.

IMG_3640 IMG_3644 
IMG_3668 IMG_3663 IMG_3667 DSC_1269 
Seuraavana oli vuorossa klo 13 päivätanssit Urheilutalo Feeniksillä. Meillä oli tossa välissä hieman ylimäärästä aikaa nii saatin otettuja satoja eri kuvia. Päivätanssit sujuivat mielestäni hyvin ainoa ongelma oli mekon helman pituus, tanssin päivätanssin ilman kenkiä, koska olin aamutansseissa liukastellut  kenkieni kanssa. Jännitin aika paljon yllätystanssia, mutta onneksi yleisön hurraukset ja vihellykset loivat sen verran fiilistä, että tanssi meni aivan loistavasti! Oltiin tehty pöytävaraus Ravintola Köökkiin ja suunnattiin sinne suoraan päivätansseista. Meitä oli kahdeksan hengen porukka koolla ja myös toinen porukka oli varannut pöydän samasta ravintolasta. Itse söin mahani  täyteen pippuripihvia ja paahdettuja perunoita, tuntui että mekko repeisi jos söisin vielä palaakaan. Onneksi meillä oli tosi hyvä porukka koolla, naurettiin mahamme ja poskemme kipeiksi, eikä syömisestä meinannut tulla yhtään mitään kun eräs seurueemme jäsen nauroi niin kovasti että sai paahto vanukkaat nenäänsä. Koko päivän Veeran isä toimi meidän hovikuskina ja tulikin ruokailun jälkeen hakemaan meidät, kun käytiin nopeasti Veeralla hakemassa lisää juotavaa. Tuntuin että koko päivän aika kului aivan hirveen nopeasti, ennen kuin huomasimmekaan oli enään tunti aikaa iltatansseihin.

DSC_1266 DSC_1260 (1) DSC_1256 DSC_1258 DSC_1382 DSC_1384
Iltatanssit alkoivat tasan kello 18, ennen sitä laulettiin Robinia pukkarissa, valmistauduttiin hermoromahdukseen ja fiksailtiin pukuja. Itse käänsin hameen alareunan kaksin kerroin ja kiinniteltiin niitä hakaneuloilla. Päätin tanssia myös iltatanssin ilman kenkiä, ihan varmuuden vuoksi. Iltatansseja en enää jännittänyt niin paljon kuin muita tansseja, ainoa pelko oli että astun helmani päälle ja kaadun tai mekko repeää. Iltatanssit sujuivat myös hyvin, harmitta vain joidenkin tyttöjen mekkojen puolesta kun huomas että revenneitä suikaleita roikkui mukana. Kaiken kaikkia mulla oli ihan mahtava päivä, juuri sellanen kun olin toivonutkin. Mitenkäs lukijoiden wanhat sujuivat vai tanssitko ollenkaan? Osa kuvista on Tuukan kuvaamia, joten © Tuukka Pajuniemi.

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Te ootte ollu tosi kauniina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi, hassua että kommentoit mun blogiin just samaan aikaan kun mä luin sun postausta Hennistä :'D

   Poista
 2. Oot hoikistunu ihan hirveesti :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yheksän kiloo on lähteny :D Kiva et joku huomas :D

   Poista
 3. Tuo sun pukus oli aivan loistava! Hiukset ja meikki oli kans upeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tänä vuonna oli kyl tosi paljon upeita pukuja ja paljon eri värisiä :)!

   Poista
  2. Itse olin katsomassa päivätansseja, ja olit aivan upea! Mekkosi oli yksi suosikeistani! Ja kampauksesikin oli upea! :D Toivottavasti löydän itselleni yhtä upean mekon ensivuodeksi.

   Poista
  3. Vähän tää kommentti piristi mun päivää :)! Kannattaa aloittaa mekkojen metsästys ajoissa, koska harva paikka myy samanlaista mekkoa samaan lukioon. Ite tilasin mekkoni jo kesän lopussa :)

   Poista
  4. Saankos udella että mistä tilasit sun mekon? =)

   Poista
 4. Kauniita tyttöjä ja ihania pukuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuönna oli kyllä tosi nättejä pukuja :)!

   Poista
 5. minkä niminen mummos kampaaja on, oks se vorssas ?=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummini omisti kampaamon Forssasta, mutta jäi eläkkeelle alku syksystä :)

   Poista
 6. Upeita kuvia! tässä olisi mun :)http://therootsofmydreams.blogspot.fi/

  VastaaPoista