sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Sairaalareissu

Mun kesälomaan kuuluu joka vuosi sama perinne, ainakin kerran ollaan yö sairaalassa eikä se perinne katkennut myöskään tänä vuonna. Mua on yli kaksi viikkoa vaivanneet sietämättömät päänsäryt, tajunnanmenetykset, oksentelut ja hahmotuskyvyn vaikeudet. Oon rampannut terveyskeskuksessa oikeastaan päivittäin erilaisissa tutkimuksissa ja kokeissa. Vihdoin neljännen lääkärireissun ja yhden polilla vietetyn yön jälkeen sain lähetteen Hämeenlinnaan neurologisiin tutkimuksiin. Tähän mennessä oli kokeiltu särkylääkkeitä, hierontaa, lihasrelaksantteja, lepoa jne mutta mikään ei tuntunut auttavan.

Torstaina 26.6 sain soiton Hämeenlinnan pääneurologilta joka käski kiireesti tulemaan tutkimuksiin, koska oireet viittasivat aivojen verenkiertohäiriöön. Hämeenlinnaan saavuttaessa pääsin melkein suoraan neurologille, jossa vietinkin yli tunnin tehden erilaisia hahmottamista ja tasapainoa vaativia tehtäviä, jonka jälkeen otettiin muutamat verikokeet. Siirryimme ensiapu osaston puolle vuodepaikalle odottelemaan lisäohjeita. Tässä vaiheessa vaihdoin sairaalavaatteet päälle ja kanyyli laitettiin valmiiksi varjoainetta varten. 

Sitten seurasi yksi inhokki vaiheistani: magneettikuva! Tutkimushan ei itessään satu eikä tunnu epämukavalta, mutta se ahdas putki johon sut laitetaan aiheuttaa itselleni suunnatonta ahdistusta ja ahtaanpaikan kammoa. Onneksi nyt kuvattiin vaan pää enkä joutunut "syvälle" sinne putkeen, joten olo oli huomattavasti vapautuneempi. Kuvauksen jälkeen odotettiin kolme ja puoli tuntia tuloksia, josta ei selvinnyt mitään muuta poikkeavaa kuin kysta vasemmassa poskiontelossa. Jäin sairaalaan tarkkailtavaksi ja kiputiputukseen yöksi ja aamulla sain neurologin arvion jälkeen lähteä kotiin. Sairaslomaani jatkettiin 10 päivällä ja sain lääkityksen pitkittyneeseen migreeniin, saan nähdä auttaako.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti