keskiviikko 6. elokuuta 2014

Q&A VASTAUKSET!

- Seurusteletko? 
Kyllä seurustelen.

- Jos, niin mites nyt kun meet au pairiks?
Yritetään jatkaa samanlailla, tietysti vaikeuksia tulee olemaan ikävän takia, mutta olen sitä mieltä et jos suhde ei pientä hetkellistä välimatkaa kestä niin sitä ei oltu tarkotettu kestämään.

- Teetkö omia reissuja au pair hommas aikana vai joillain järjestetyillä?
Omia reissuja teen. Kiinnostais mennä käymään varsinkin Manchesterissa, Dublinissa ja Edinburghissa. Isles Of Scilly on kans listan kärkipäässä! 

- Mitä suunnitelmissa vuoden, 3 vuoden ja 5 vuoden päästä tulevaisuudessa?
Vuoden päästä pääsen toivottavasti opiskelemaan haluamalleni alalle ja muutan todennäköisesti Tampereelle. Kolmen vuoden päästä alkaa oleen opinnot reilussa puolessa välissä ja vietän opiskelija elämää nuudeleita syöden. Viiden vuoden päästä työskentelen lastentarhanopettajana jossakin kivassa päiväkodissa ja nautin elämästä!

- Baari-ilta vai illanistujaiset jonkun kotona?
Illanistujaiset ehdottomasti.

- Mihin panostit koulussa?
Rehellisesti sanottuna, en juuri mihinkään. Mulla jää jotkut oppiaineet vaan paremmin muistiin kun toiset ja opin lähinnä kuuntelemalla. En ikinä kirjoita muistiinpanoja tai pahemmin tee tehtäviä. Parhaimmat kirjalliset aineet koulussa oli historia, uskonto, yhteiskuntaoppi ja enkku.

- Onko sulla oma auto?
Ohan mulla! En varmaan ees pärjäis ilman :D

- Tutustutko helposti uusiin ihmisiin?
Kyllä mä mielestäni tutustun helposti ihmisiin ja voin jutella kaikkien kanssa kaikesta. Oon myös aika rohkea ja kehtaan sanoa mitä mielessä liikkuu niin ehkä sekin auttaa vieraille ihmisille puhumista.

- Mitkä on sun lähi kaupungit au pair paikassa?
Beaconsfield, High Wycombe, Slough ja Lontoo 

- Kuinka pitkä matka lontooseen?
Noin 20-30 min :)

- Tiedätkö monta au pairiksi lähtevää?
- Kyä mä monta au pairiksi lähtevää tiedän, mutta tuntuu et tänä vuonna Englantiin lähtee tosi vähän porukkaa Suomesta ja suurin osa lähtee Espanjaan ja Ranskaan.

- Kuinka päädyit juuri englantiin?
- Löysin mukavimman perheen sieltä, tai perheen joka vaikutte eniten samantyyliseltä kuin minä.

- Jännittääkö lähtö?
- Jännittää! Varsinki nyt kun on enää alle kuukausi jäljellä. Tuntuu et on vielä sata eri asiaa hoidettavana ja hammaskin meni lohkeemaan niin täytys saada sekin korjattua ennen lähtöä..

- Mitä pelkkät eniten reissussa? 
- Eniten varmaan yksinäisyyttä ja avuttomuuden tunnetta. Pelkään etten osaa/opi mitään ja että lapset vihaa mua.

- Meinaatko julkaista kuvia perheestä blogissasi? 
- Tästä täytyy jutella host perheen kanssa, että haluaako ne että heidän lapsen kuvia julkaistaan täällä. Voi olla että joudun muuttamaan blogin näkyviksi vain lukijoille asian takia.

- Missä tutustuit kiainengland blogin Kiaan?
- Löysin blogin ihan sattumalta ja huomasin et Kia on lähdössä samaan paikkaan au pairiksi kun minä. Ruvettiin pistään sähköpostia ja lopulta siirryttiin whatsappiin. Viestitellään oikeastaan joka päivä aamusta iltaan ja ensi maanantaina lähdenkin Espooseen pariksi päiväksi Kian luokse!

- Mitä aiot puuhailla enen lähtöä?
- Viettää mahdollisimman paljon aikaa läheisten ihmisten kanssa ja järjestellä viime hetken juttuja. Esim matkalaukun hankkiminen on vielä hieman vaiheessa.

- Mitä aiot pakata?
- Aattelin pakata mahdollisimman vähän vaatteita, parit kengät, sadetakin ja tuulitakin. Läppäri, kamera, jatkojohto ja adapteri. En oo itseasiassa suunnitellut pakkaamista kauhean pitkälle.... Ehkä pitäs alkaa miettiä.

- Miten perhe suhtautuu lähtöösi?
- Tosi hyvin ja kannustavasti. Äiti ja iskä on varmaan vielä enemmän innoissaan kun minä! Ehkä ne vaan haluu musta eroon :D

- Oliko Englanti selkeä päätös vai harkitsitkö muitakin maita?
- Harkinnassa oli UK,USA, Ranska ja Espanja. USA tippui valinnasta pois koska olisi pitänyt mennä järjestön kautta ja sitoutua olemaan siellä se 12kk. UK, Ranskan ja Espanjan välillä valitsin vain perheen perusteella ja enkuista sattui löytymään mukavin perhe.

- Mitä kautta hait?
- Au Pair World.

- Tienaatko hyvin au pairina?
- Ei au pairiksi mennä tienaamaan, palkka on todella pieni mutta kyllä sillä pärjää kun ei tarvitse maksaa asumista tai ruokia. Itse tienaan noin 100e viikossa.

- Kuinka nopeasti löysit perheen?
- Perhe löytyi noin kahden viikon sisällä ilmoituksen tekemisesta eli todella nopeasti!

Jos jollakin on vielä jotain kysyttävää voi kysymykset kommentoida tämän postauksen alle ja vastaan niihin suoraan.

10 kommenttia:

 1. hei joo tuu manchesteriin ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tarkotus ois tulla esim viikonlopuks jossain välis :)!

   Poista
  2. Mäkin haluaisin tulla sinne Lontoon suunnalle jossain vaiheessa, mutta kattoo nyt... :) Nähään sit!

   Poista
 2. Moikka!

  Löysin sun blogin ja aattelin tulla kommentoimaan. Oon ite kans suunnitellu lähteväni Englantiin au pairiks kuhan perhe ensin löytyy. Kuitenkin tarkotus olisi lähteä elo-syyskuun aikana :)

  http://adallley.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kivaa lisää enkku aupaireja! Yritä tähdätä Lontoon lähelle nii voidaan treffata joskus :)!

   Poista
  2. joo yritän! Oon nyt alsutavasti puhunu muutamien perheiden kanssa jotka asuu lännessä, lontooseen noin 30-45 min (:

   Poista
 3. Löysin blogisi vasta nyt joten en oo kauheesti lueskellu aiempia postauksia. Ootko siis nyt jo Englannissa vai vasta lähdössä? :) nimimerkillä itse menossa aupaireileen lontooseen puolentoista viikon päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5.9 lähden Englantiin eli vielä reilut 20 päivää oon Suomessa :)

   Poista
 4. Olisi hauska nähdä joskus :) Itse lähen tosiaan 25 päivä tätä elokuuta ja asustelen siinä liverpoolin alueella, london eyen sun muiden kohdalla mutta vaan toisen puolen jokea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho sullahan on enää muutama hassu päivä enään täällä Suomessa! Ois tosiaan kiva jutella enemmän, pistä mulle vaikka sähköpostia osoitteeseen: wertylehtonen@hotmail.com

   Poista