maanantai 28. toukokuuta 2012

DIY= Do it yourself


Hihi mun sisko on paras! Roosa oli yllärinä tehny mulle tollaset mustat korkeevyötäröiset shortsit ja ne istuu tosi hyvin! Oon ettiny tollasia vaikka kuinka pitkään ja tuntuu ettei oikeen mistään oo löytyny oikeenlaisia nii Roosa oli si tajunnut tehdä mulle noi yllärilahjaks. Anteeksi vähän huonot kuvat, mutta noita shortseja tulee kesän aikana näkeen niin paljon mun jalassa että blogiin eksyy varmasti myös parempia kuvia noista. Onnellinen Veera jatkaa nyt psykologian lukemista!

Blogirinkiläiset

Hakemuksia tuli suhteellisen paljon, mutta blogirinkkiin pääsivät seuraavat blogit:


Petrina's
Taniapo
Chiquine
Slow Motion
Nenniliinin kuplassa
THEPINEAPPLELIFE
Welcome to my life
Pekka töpöhännän muistelmat

Jos tuleekin jotain epäselvää, esim ette pystykään osallistumaan blogirinkiin. Ilmoittakaa siitä mulle joko blogiin tai sähköpostiosoitteeseen: wertylehtonen@hotmail.com, toivoisin myös et kaikki mainitsis tän blogirinki jutun blogissaan niin tulevaisuudessa saatais näitä enemmän perustettua :)

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Im hunting a leopard

Tänään lähdettiin Joonaksen kanssa heti aamusta kuvailemaan meidän talon takana olevaan metsään. Ihanaa ku on saanu otettuu aurinkoo, nii jopa se mun ihottuma on lähteny pois (jee). Päätin sit vetästä oikeen mekon päälle, mitä näkee aika harvoin mun päällä. Hameet onkin sitten asia erikseen. Tää päivä menee fysiikan kokeisiin lukiessa, mutta päätin yhdistää opiskelun ja ruskettumisen, joten lähden rannalle lukemaan. Muistakaa nauttia näistä aurinkoisista päivistä, koska ensi viikolla on taas vaan +14.... buuuu

lauantai 26. toukokuuta 2012

Kauan odotettu makaroonimössön ohje

 Makaroonimössö
Tarvikkeet:
1pkt jauhelihaa
½-1 pussi makaroonia
1 pkt kermakastikejauhetta
1 tl suolaa
öljyä
2½ dl vettä
½ dl maitoa


 Kuumenna pannu ja pistä makaroonivesi kiehumaan. Paista jauheliha ja murskaa se pieniksi paloiksi. Mausta jauheliha oman makusi mukaan, Joonas käytti grillimaustetta, aromisuolaa,valkosipulijauhetta ja paprikamaustetta. Lisää kiehuvaan makarooniveteen tilkka öljyä ja 1tl suolaa. Kaada makaroonit veteen (me laitettiin vaan puol pussia ku oli vaan kaks syöjää) ja annan niiden kiehua hiljalleen kunnes ne ovat kypsiä. Samalla kun makaroonit kypsyvät, ota pieni kattila, mittaa siihen 2½dl vettä ja ½ dl maitoa ja kaada kermakastikejauhe joukkoon. Sekoita ainekset keskenään ja annan kiehahtaa levyllä samalla voimakkaasti sekoittaen. Kun seos muuttuu paksuksi/kastikemaiseksi ota se pois levyltä. Kaada makarooneistä turha vesi pois ja lisää jauheliha ja kermakastike makaroonikattilaan ja sekoita aineet keskenään. Nyt ruoka on valmis syötäväksi :)


ps. Meidän marsut Ismo ja Seppo täyttivät eilen 1v :3

torstai 24. toukokuuta 2012

u can blow my whistle baby!




Huhhuh, uskonnon kokeesta selvitty hengissä ja nyt alko viikonloppu! Ulkonakin on niin kiva ilma nii päätin mennä vähän kuvaileen, jouduin ottaan noi asukuvat itselaukasimella ku mun hovikuvaajat on jossain... Ja niin noi reinot ei kuulu mun päivän asuu, vedin ne vaan jalkaan ku ne oli ekana tos eteises. Tän päivän suunnitelmissa ois lukee vähän fysiikkaa, käydä mun kummeilla kahvilla ja sit illalla aattelin mennä lenkille. Eilen  meinas iskee paniikki ku laitoin ekaa kertaa tänä kesänä shortsit jalkaan ja voi herranjestas ku mun reidet näytti kamalalta..... Taidanki tänä kesänä olla vaan farkut jalas ku en kehtaa mennä ihmisten ilmoille pienemmissä vaatteissa. Muistakaa, että nyt on enää viikko aikaa osallistua Nimesi.fi koruarvontaan, joten kaikki ketkä ei oo viel osallistunu niin äkkiä osallistumaan. Oon niin ilonen kun kesä tulee ja koululoppuu, aurinko paistaa, fiilistelen kaikkia kesäbiisejä ja saatiin tosi kiva porukka tohon blogirinki hommaan! Julkasen sen blogiringin tytöt jossain vaiheessa ja kerron vähän meidän suunnitelmista. Loppuun vielä  pari ihanaa biisiä!





tiistai 22. toukokuuta 2012

Blogirinki

Ollaan tossa parin muun bloggarin kanssa suunniteltu blogirinkin perustamista eli ideana on perustaa 10 bloggarinryhmä,joka tutustuu toisiinsa ja tekee tiiviisti yhteistyötä keskenänsä. Pitäisi yhteyttä toisiinsa blogin/sähköpostin/facen/puhelimen välityksellä ja tietyin väliajoin järjestettäisiin miittejä esim Helsingin Kampissa, koska sinne on kaikilta todella hyvät kulkuyhteydet. Kuitenkin porukasta puuttuu vielä muutama bloggari, joten jos olet kiinnostunut ota yhteyttä sähköpostiosoitteeseen: wertylehtonen@hotmail.com tai mainitse kiinnostuksestasi kommenttiboksissa. Muistakaa nopeet syö hitaat!




ps. en ymmärrä miks toi teksti meni noin oudoks......

maanantai 21. toukokuuta 2012

This is how i get my inspiration!


On se kumma kun epämiellyttävätkin hommat tulee tehtyä silloin kun koeviikkoa lähenee, onkohan tää joku välttelen lukemista multihuipentuma? No en tiedä, ainakin tänään on tultu leikattua nurmikko, muokattua blogin ulkoasu, luettua pari kappaletta uskontoa ja oon vaan muuten kierrelly päättömästi ympäri taloa, epätoivosesti keksien jotain hommaa ettei vaan tarvitse lukea! Kouluakin on huimat 1 pv jäljellä ja sitten neljä koepäivää, jos haluu olla niin tarkka että laskee nekin mukaan. Mulla olikin pidennetty viikonloppu, joten loma alkoi jo keskiviikkona. Vietin koko loman Tammelassa, koska mun porukat lähti perjantaina Tallinnaan (sain tuliaisiks ton ihanan harmaan paidan noissa ylempänä olevissa kuvissa!), eikä uskaltanu jättää taloa mun ja Roosan armoille. Ei tullut oikeen tehtyä muuta kuin löhöttyä ja katottua lätkää ja kokattua! Tehtiin Joonaksen kanssa kinkkujauhelihapitsa ja sit sunnuntaina tein vielä Tumpille töihin evääks kanapennepastaa, jos nyt saisin aikaseks laitettua sen ohjeen tänne blogiinkin, vai kaipaako kukaan sitä enää? Btw inhoon sitä kun bloggareiden blogeissa ruuat näyttää aina ihan superterveellisiltä ja hyvin asetelluilta ja mun ruoka kuvat on just tollasii oksennuksen näkösii. Oho tulipas tästä sekava postaus, pistäkääs mielipiteitä tästä uudesta ulkoasusta/bannerista ja muistakaa kysyä kysymyksiä formspringissä!

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

My time to shine on Facebook!

My time to shine blogin facebook yhteisöön pääset TÄSTÄ

Haaste!

Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their "tagger" and post it on their blog. Then, choose 11 new people to tag and link them in your post. Create 11 new questions for the people you tag to answer. Do not tag back to person who has already tagged you.
 Haasteen antoi Katarina!, kiitos haasteesta!

1. Mitä harrastat?
- En tällähetkellä mitään, lopetin joukkuevoimistelun viime keväänä

2. Mitä olet aina halunnut tehdä, muttet ole tehnyt vielä (miksi) ?
-Benji hyppy viel en oo päässy kokeileen mut joskus sitten :)!

3. Kesä, kevät, talvi vai syksy?
- Ehdottomasti kesä! 

4. Lempi kirjasarjasi?
Varmaan Twilight kirjasarja tai Sookie Stackhouse kirjasarja

5. Mitä mieltä olet hyväntekeväisyydestä, ja oletko joskus itse ollut osallisena siinä?
- Kannatan ja oon ollu lahjottomassa tavaraa hyväntekeväisyyteen sekä tehny vapaaehtoistyötä

6. Kenen laulajan ääneen vertaisit omaasi?
-Joku harakka :D En mä tiiä, oon aika huono laulaan

7. Kuinka kauan olet blogannut?
-Oikein tosissani oon blogannut marraskuusta asti

8. Mikä on parasta kesässä?
-Lämpö, rusketus, lämpimät kesäillat, valoisuus ja pystyy käyttään kesävaatteita!

9. Jos voisit pelastaa yhden uhanalaisen lajin, mikä se olisi?
-Elefantit, koska ne on mun mielestä hienoja ja kiehtovia eläimiä

10. Minkä asian näkeminen, kuuleminen, tunteminen jne. tekee sinut onnelliseksi & miksi?
- Pienet lapset, hymyily, ystävät ja ruoka
11. Menitkö kesätöihin? Jos, minne, ja jos et, miksi? 
- Jee menen! Koijärven hautausmaalle koko kesäks.

En jaksa haastaa ketään :)
 

Koulukiusauspostaus

Jouduin piilottamaan postauksen sisällön, koska rupesin saamaan uhkaavia sähköposteja kiusatuilta, ehkä myöhemmin kun tilanne rauhoittuu julkaisen postauksen vielä.

torstai 17. toukokuuta 2012

FNV:n kevätnäytös!

Hei! Eilen aamulla heräsin kuin olisin ollu koomassa joku kolme vuotta, ehkei olisi kannattanu valvoa niin pitkään tiistaina. Raahauduin kouluun siinä kymmenen aikoihin vaan todetakseni,että meillä on sijainen ja olisin ihan hyvin voinut jäädä kotiin nukkumaan. Seuraavaksi oli vuorossa hypäri, onneksi ukki oli lupautunu viemään mut hypärillä syömään. Päädyttiin sit ABC:eelle lehtipihveille.


Koulun jälkeen suuntasin Jantulle ja sieltä lähdetiin kattomaan FNV:n (Forssan Naisvoimistelijat) kevätnäytöstä. Oon iteekkin harrastanu joukkuevoimistelua kuusi vuotta, mutta joukkue hajosi viime vuoden toukokuussa. Oli kyllä hirveetä katsella ohjelmia katsomosta, kun tiesi ettei enää tulisi ikinä itse pääsemään matolle. Ohjelmat menivät ikäluokittain ja ensimmäisinä esiintyivät ihan pikkuset ja lopuksi vanhimmat voimistelijat. Omiksi lemppareiksi nousivat Säihke ja Loiste! Molempien ohjelmasta tykkäsin hirmusesti ja ne erottu tosi hyvin omaperäisyydellään. 


Näytöksen jälkeen suuntasin Tammelaan Harrin kämpille ja vietettiinkin siellä loppuilta. Nyt on kauhee hinku jatkaa voimistelua! Olihan se välillä rankkaa, mutta harkoissa oli niin kivaa kun kaikki parhaat kaverit on samassa joukkueessa. No toivottavasti vielä joskus palaan voimistelun pariin :)

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Hyvää äitienpäivää!



Meidän perheen äitienpäivä on sujunut hyvissä merkeissä. Aamulla tehtiin äidille aamupala sänkyyn ja kerättiin kimppu valkovuokkoja. Itse annoin äidille lahjaksi sen pätkissuklaajuustokakun, josta mainitsinkin jo.  Lähdettiin myös käymään mummulla (äidin äiti) onnittelemassa ja kakkukahveilla. Mummu oli tehnyt aivan hirvittävän hyvää suklaakakkua, onneksi sain reseptin niin pääsen itsekin kokeilemaan  Siellä tuli otettua myös muutama kuva päivän asusta. Loppupäivän suunnitelmissa ois syödä koko perheen kesken kotona ja illalla suunnistaa onnittelemaan mummia ( isin äiti) ja tietenkin katsoa jääkiekkoa, toivottavasti voitto tulisi! 

Mites teidä äitienpäivät on sujunut ?

The Versatile blogger award !



SÄÄNNÖT
 1. Nimeä 5 bloggaajaa. 
 2. Kerro heille tunnustuksestasi. 
 3. Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi. 
 4. Kiitä bloggaajaa, jolta sait tunnustuksen. 
 5. Lisää The Versatile Blogger Awardin kuva postaukseesi.

Eli kiitokset Inkalle jonka blogista tää annettiin!

7 faktaa....
1. Oon muuttunu aika paljon täs parin vuoden sisällä. Ennen olin sellanen et tykkäsin bilettää ja ryypätä joka viikko, mutta nykyään oon ihan rauhottunu. Tykkään vaan istua kotona tai löhöillä kavereitten kanssa leffaa kattoen ja juomisenkin oon jättäny melkein kokonaan pois. Jotenkin tuntuu siltä et oisin "kasvanu" sen ryyppäysvaiheen ohi ja nykyään otan paljon enemmän vastuuta mun tekemisistä.

2. Mulla menee aika heikosti koulussa, mut en vaan haluis uskoa sitä. Nytkin uhkana on, että jos en pääse matikan uusinnasta läpi, lukio venyy neljännelle vuodelle. Oon muissa aineissa ihan keskiverto oppilas, mutta matikka ei vaan suju enkä saa saada enään yhtään nelosta. En olis varmaan muuten edes meny lukioon, mutta kun haluun lastentarhanopettajaks niin tarvii lukiopohjan et saa ton opettaja nimikkeen.

3. Tykkään näistä mun blondeista pitkistä hiuksista, mutta ärsyttää että ne on ihan kamalassa kunnossa jatkuvan värjäämisen takia. Tekis mieli kokeilla ruskeita hiuksia, mutta tavallaan en uskalla kun mulla on kumminkin ollu blondit viimiset 3 vuotta. 

4. Oon suht tyytyväinen mun kehoon, mutta heti jos joku sanoo jotain ilkeetä, ihan vaikka läpälläkin niin tuun hirveen epävarmaks. Onneks tälläset kommentit on harvassa ja eikä ne esim netin kautta sanottuna haittaa.

5. Oon varmaan maailman laiskin ihminen, aamulla herään parii minuuttia ennen kuin oon jo ovesta ulkona, harvemmin jaksan kouluviikoilla meikata tai panostamaan pukeutumiseen. Odotan kylläkin jo hirveesti lämpimiä ilmoja, koska mulla on ihan hirveesti ideoita kesävaatteiden yhdistelyyn ja asukokonaisuuksien muodostamiseen.

6. Mä viihdyn tosi hyvin mun vanhempien kanssa, usein tullaan Joonaksen kanssa viikonloppuisin meille yöks ja sit vaan istutaan iltaa ja jutellaan. Oon myös tosi hyvissä väleissä Joonaksen vanhempien kanssa ja usein vietän aikaa Joonaksen kotona myös ilman Joonasta.

7. Rakastan maalla olemista. Mut on jo pienestä pitäen opetettu kalastamaan, metsästämään ja myös maanviljelyä on tullu kokeiltua. Osaan myös valmistaa kalan ihan perkaamisesta lähtien, tän taidon oon oppinut jo 4 vuotiaana. Voisin kuvitella muuttavani maalle ja asuvani siellä ihan omassa rauhassa. Kesän kohokohtia on se kun pääsee mökille, ainakin näillä näkymin olen menossa juhannuksena kaveriporukan kanssa meidän mökille.


Annan tunnustuksen Tuulille Jassille Janikalle Anniinalle ja Millalle

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

My summer is saved!


Eilen tapahtui mun koko kesän pelastava uutinen! Heräsin aamulla ja huomasin että mulle oli tullu jostain oudosta numerosta viesti joka kuului näin " Hei Veera, oletko saanut jo kesätöitä? Meillä olisi tarjota sinulle Koijärven hautausmaalta kesätöitä. Hommiisi kuuluisi kukkien istutusta ja kastelua. Ota yhteyttää numeroon xxxxxx jos kiinnostaa :)!" Soitinkin sitten samantien ja sovin työhaastattelun iltapäiväksi. Haastattelu meni tosi hyvin ja sain paikan, mutta mikä parasta! Palkka on 1600e/kk, siis pelkästä kukkien istutuksesta ja kastelusta!? Saan työskennellä joko kuukauden tai sitten kaksi kuukautta. Aattelin olla ton 2kk, koska saisin siitä hyvät säästöt tulevaisuutta ajatellen. Alotin äskön projektin pätkisjuustokakku ja ainakin toistaiseksi näyttää vielä ihan hyvältä, tulin tekeen tän postauksen tässä välissä, että toi dominokeksipohja ehtii vähän kovettua. Ei mulla sen kummempaa asiaa ollu, halusin vaan tulla hehkuttaan mun onnea teillekkin! 



maanantai 7. toukokuuta 2012

Nimesi.fi koruarvonta

Sain tossa pari viikkoa sitten sähköpostia koruja valmistavalta Nimesi.fi sivustolta ja he kysyvät jos haluaisin tehdä yhteistyötä heidän kanssaan. Sain valita firmalta yhden "Carrie" korun itselleni ja saan myös arpoa yhden teidän lukijoiden kesken! Osallistumisohjeet tulevat tässä:


1. Olet blogini lukija
2. Kerro miksi tykkäät lukea blogiani
3. Muista laittaa sähköpostiosoitteesi näkyville, jotta voin ottaa yhteyttä jos voitat!


Onnea kisaan!

Toivepostaus: Munariisin ohje

Anonyymi: voisitko laittaa ton munariisin ohjeen? itse en oo löytäny vielä mistään hyvää ohjetta ja kovasti haluisin munariisiä kokkailla!:)




Mulla ei oo nyt kuvia ruuanlaiton vaiheista, kun selitän sen ohjeen vaan pikasesti.


Tarvikkeet:
1 sipuli (me käytettiin punasipulia)
kypsennettyä riisiä
1-4 kananmunaa
öljyä


Ensin pilkot sipulin pieniks paloiks ja laita paistinpannu kuumenemaan hellalle. Laita runsaasti öljyä/paistamiseen tarkoitettua rasvaa pannulle ja heitä sipulit sekaan. Odota että sipulit alkavat ruskistumaan ja heitä riisi pannulle (tässä vaiheessä on tosi tärkeetä että rasvaa on tarpeeksi koska muuten riisi palaa pannuun kiinni) voit lisätä rasvaa riisiin päälle, jos tuntuu että meinaa ottaa pannuun kiinni. Lopuksi riko haluamasi määrä kananmunia pannulle ja sekoita ruokaa kunnes kananmunat on sulautunu joukkoon(me käytettiin 3 kananmunaa). Kypsennä seosta hetki ja tarjoile 


Olisko lukijoilla muita resepti toiveita? :) vai onko mun blogi menny jo ihan liikaa kokkailuks?

Jos metsään haluat mennä nyt...

Mun viikonloppu sujui aika rauhallisissa merkeissä. Perjantaina katselin jääkiekkoa Korkkisilla, mutta sainkin todella ikävän puhelun kesken illan ja mun ilta tyssäsi siihen. 
Lauantaina olin todella väsynyt kun pääsin perjantaina nukkumaan niin myöhään.
Lauantain suunnitelmissa oli käydä kalamarkkinoilla ja ostaa tän vuoden ekat muikut! Saavuttiin torille siinä puoli neljän aikoihin ja myyjät jo purkivat katoksiaan!? Kiukutti tosi paljon, että jäi muikut saamatta, jos kerran on sanottu että tori kestää neljään saakka niin ei niitä myyntipaikkoja kuulu purkaa jo puoli neljältä, ei ketään muukaan voi lähteä töistä puoli neljä jos työaika kestää neljään, kiukuttaa vieläkin niin paljon! No pientä kiukkua purettuani, suunnattiin skootterin nokka kohti Autokeidasta ja käytiin sieltä ostamassa makkaraa grillattavaks, itelleni ostin kanaa, jotta sain tehtyä maailmanparasta kanapenne -pastaa. Istuttiin sitten iltaa mun vanhempien kanssa grillaillen ja jutellen. Oli kyllä tosi kiva ilta!
Sunnuntaina lähdettiin heti aamusta liikkeelle, ensin käytiin mun mummulla kahvilla ja sen jälkeen suunnattii Tammelaan, valmistautumaan Leijonien peliä varten. Me varmaan vähän liioteltiin meidän nälkää ja pöydästä löytyi vaikka mitä herkkuja: kakkua, sipsiä, keksiä, täytettyjä patonkeja, energia juomaa ja vielä karkkia. Ei me tietenkään kaksin jaksettu syödä kaikkea, mutta nyt on ainakin herkuteltu koko viikonlopun edestä. Iltapalaksi Joonas teki sikahyvää munariisiä, en oo ennen tykänny munariisistä mut toi Joonaksen tekemän maistu niin hyvälle, että pitää varmaan itsekin kokkailla samanlaiset annokset. Muistin myös ottaa vähän päivänasu kuvia, toivottavasti teillä oli yhtä kiva viikonloppu kuin mullakin :) 
Ens lauantaina vietetäänkin mun ja Joonaksen vuosipäivää, mutta siitä postaus sitten myöhemmin.